Bemutató

Főépület

A Konrád Ház lakóépülete öt szobának ad otthont. A fehérre festett udvari homlokzattal szemben az utcai homlokzat gazdagon díszített.

Gang

A szobákat kívülról jellegzetes tornácos folyosó kapcsolja össze. A 31 m hosszú folyosó nagy rózsamintás faldíszítése igen közkedvelt motívum volt a németajkú lakosság körében.

Szobabelsők

A Konrád Házban található szobákat a különböző korok divatja és használati módja szerint rendezték be, a képen látható szoba az ún. "német" szoba, polgáriasult jegyeket hordoz.

Berendezés

A hármas szoba bútorai a múlt század első évtizedében Eszéken készültek, és hasonló módon a polgáriasultság jegyeit viseli a sarokban látható kanapé is.

Étkező

Az étkezőnek berendezett ötödik szobában található ónémet ebédlőasztal a hozzátartozó székekkel a 20-as, 30-as évek reprezentatív étkezőgarnitúrája.

Présház

A kerámiaszemes, kovácsoltvas ajtós agyagkemence nemcsak a családi, baráti összejövetelek, fogadások helyszínéül szolgáló présház dísze, de igen jó barát a hosszú téli estéken is.

Kukoricagóré

Az állandó szélmozgás kihasználására emelték a disznóólak tetejére a kukuroca szárítását és tárolását szolgáló kukoricagórét.

U-alakú elrendezés

A lakóház folytatásaként épült a pajta és az istálló, így alakítva ki a tipikus u-alakú elrendezést, középen hatalmas udvarral.

Lovaskocsik

A kétajtós pajtában látható négy lovaskocsi mindegyike eredeti, hibátlan, befogott lovakkal azonnal hajthatók.

Istálló

Az istálló egyik részében a falusi parasztgazdaság mindennapos termelőeszközeit és használati tárgyait állítottuk ki.

Tovább a galériához - BUTTON