Bemutatkozik a Konrád ház

Nemzetiségi tájház
Bemutatkozás
A Konrád Ház egy hagyományőrző múzeum a Villány mellett található parányi zsáktelepülés, Kisjakabfalva szívében. Fenntartói a család őseinek valamikori lakóházát hozták eredeti állapotára, minden részletben szigorúan ügyelve arra, hogy csakis eredeti használati tárgyak és díszítések kerüljenek a falakra és a falak közé.
A Konrád Ház kísérlet egy letűnt világ, a baranyai svábság építészeti és kulturális emlékeinek bemutatására; ugyanakkor élő tájház, mert a helyiségek és a berendezés mind-mind ma is használható állapotban láthatók. Az öt lakószobát, a két pajtát, a kukoricagórét és a cselédlakást megtekintve és az udvart bejárva könnyedén megismerhetjük az elmúlt századokban itt élt emberek mindennapjait. A Konrád Ház színvonalas programot biztosít akár a Villányba bort kóstolni érkező vendégek, akár a Németországból hazalátogató ismeretlen ismerősök, akár az osztálykirándulásra a környékre látogató csoportok részére. Szeretettel várjuk Önöket!

Nyitvatartás, Belépő

Elérhetőségek
+36 20 201 7303

Nyitvatartás
A vezetett bemutató minden szombaton 10 órakor indul.
FIGYELEM! 2023.12.01 és 2024.03.01 között a ház látogatása csak előzetes egyeztetéssel lehetséges!
Más időpontokban történő látogatási igény esetén legalább egy nappal korábban, telefonon kérjük a bejelentkezést. Amennyiben az adott napra már van kitűzött látogatási időpont, további résztvevők csatlakozása lehetséges.
Belépő
Felnőtt jegy - 1900 Ft (6 €)
Ifjúsági jegy (14-18 év) - 900 Ft (3 €)
Gyermek (6-14 év) - 600 Ft (2 €)
6 éves kor alatt a látogatás ingyenes

Tekintse meg bemutatkozó kisfilmünket

Konrád ház bemutató